Når tegnetid bliver til gysertid...

Snacks til børnenes madpakker

Mine børn fortrækker flade rugbrødsmadder. Så flade som de kan blive. Forsøger jeg at putte lidt smørrebrødsligende topping på, bliver det uspist eller pillet af. Det er jo keeedelligt.. Og trivielt og tørt…Men det der så hitter herhjemme er snacks. Masser af snacks. Det er lækkert, sjovt og sundt..

Jeg kan lige til dette anbefale disse bøtter:

341_m

Du kan ikke få for mange… ! De passer lige til en bette børne potion. Mine unger får 2-3 med hver dag blandet med forskellige lækkerier.

Jeg tænker dog at jeg ikke er den eneste der kan falde i et kedeligt snackspor også. så her kommer et lille bud på forskellige snacks man kan skifte imellem i de smås madkasser (et tak til de søde damer på baby.dk for inspiration)

Ved * betyder det at opskrift følger længere nede

Mejeriprodukter:

  • Hel kogt æg (evt med en lille tegning på)
  • Ymer, Tykmælk, Yougurt (gerne med en toppingbøtte ved siden af)
  • Cheesedippers
  • Hytteost
  • Smooties i brik
  • Drikkeyougurt
  • Feta
  • Ostehaps eller ostestænger skåret af alm ost
  • Mini-Mozerallaer
  • Æggemuffins*

De grønne:

  • Gulerod (fugt let inden du pakker den ned)
  • Vindruer
  • Kiwi
  • Melon i tern
  • Mango i tern
  • Bananchips
  • Æblechips*
  • Babymajs
  • Ærter
  • Blomkål
  • Agurk (evt skåret som prinsessekroner, stjerner olign)
  • Cherrytomater
  • Peberfrugter
  • Bær (jordbær, blåbær, hindbær, kirsebær -vær opmærksom på om de skal koges inden)

Bagte:

  • Rusk ‘um ‘snusk boller*
  • Alm grove boller
  • Pizza
  • Grove pølsehorn
  • Knækbrød
  • Fuldkornsstænger
  • Små tørrede toast (evt med fiskepålæg)
  • Rugbrødstave (evt med humus eller advokado)

Kød/aftensmadsrester:

  • Frikadeller
  • Kylling
  • Kartoffel
  • Pastasalat
  • Rejer
  • Laks
  • Risengrød
  • Mini salamier

Andre:

  • Mandler
  • Rosiner
  • Tørrede abrikoser el. mango
  • Figenstang
  • Æbleskive/pandekage
  • Pistacenødder
  • Pebernødder

 

*Æggemuffins:

ca.5-10 afh. af størrelse

  • 3 æg 
  • 2 spsk grahamsmel 
  • 1 tsk salt 
  • 1/4 tsk bagepulver
  • Kød, feks. Skinke, kylling, bacon, grønt -spinat eller peberfrugter

pisk det hele rigtig godt sammen.. derefter ca 100 gr fyld i. De bages i ovnen ved 180 grader forvarmet (varmluft) i 8-14 minutter alt efter størrelse..

 

* Æblechips:

  • 3 æbler, fx granny smith
  • 1 dl æblecidereddike
  • 50 g smør – smeltet
  • 34 tsk fint salt

Vask og tør æblerne. Fjern hele kernehuset, fx med et parisiennejern. Skær æblerne i 1 mm tynde skiver. Vend dem efterhånden i æblecidereddike, så de ikke bliver brune. Pensl æbleskiverne på begge sider med det smeltede smør og fordel dem, uden at overlappe, på 3 plader med bagepapir. Sæt pladerne øverst, midt og nederst i ovnen.

Når æblechips”ene kommer ud af ovnen, er de stadig bløde. Lad dem køle af på en bagerist, så bliver de sprøde. Drys de sprøde æblechips med salt, og spis straks. De bliver bløde, hvis de står for længe.

*rusk ‘um ‘snusk boller

Dette tager udgangspunkt i en alm fødselsbolleopskrift hvor du selv “leger” videre. tøm køleskabet. feks gulerødder, spinat, tykmælk eller kæremælk, rosiner eller chokolade, havregrød og hvad du har af kerner, evt også frugt eller kartoffelrester. morgenmad ja you name it… det er altid spændende og lækkert! forlæng gerne hævetiden og lad dem klistrer så meget som muligt. sådan at du egentlig ikke kan forme dem ordenligt.

ovn i 10-15 min ved 225 gr

boll

 

Andre fif:

– Køb gerne frossen spinat i potionsbuketter. nemme at tø op og en enkelt i bagedejen eller muffinsdejen gør lige det hele sundere.

– Brug udstikkere og udstik dit frugt og grønt. Rugbrød kan også udstikkes.

–  Giv gerne en fin lille serviet med, eller nu og da en lille sjov indpakket mad/tegnet æg.

God fornøjelse og giv endelig lyd hvis i har andre ideer jeg kan tilføje!

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

 

Næste indlæg

Når tegnetid bliver til gysertid...